Kdo smo EKIPA, KI NAS POVEZUJE

Oton

Oton zase pravi, da je trikratni samec. Po svojem spolu, stanu in po priimku. Pravi tudi, da mu lasje rastejo počasi, vendar to zato, ker živi v vasi Polže, kjer gre vse po polžje. Je odličen poznavalec zgodovine in prava enciklopedija za področja naravne in kulturne dediščine, ekološkega kmetovanja, običajev in navad. Z veseljem vam bo ponudil svoj doma pridelan liker ali pa vam pokazal kakšen zanimiv kos lesa.

Emanuela

Je Otonova nečakinja, po izobrazbi etnologinja in kulturna antropologinja. Poleg zanimanja za naravno in kulturno dediščino ter  spoznavanja ljudi in njihovega načina življenja jo kot montessori pedagoginjo in mamo veselijo naši najmlajši obiskovalci. Ela kot ji pravimo, skupaj s svojo družino pomaga pri urejanju okolice ter poskrbi, da imamo na zalogi domače marmelade, zeliščne čaje in najboljši kruh iz domače moke (spečen po receptu naše stare mame).

Ana

Ana je druga Otonova nečakinja. Ker ima Oton raje v rokah sekiro kot računalnik je ona odgovorna za elektronsko poslovanje. Je bolj trmoglava, ampak vedno nagnjena k izboljšavam. Navadno bo vskočila, če se bo potrebno govoriti v angleščini, če pa bodo prišli kakšni Italijani, jo bodo pa po pogovoru bolele roke.

Srečne živali

Na kmetiji pa boste srečali tudi srečne živali, to so kokoši, petelini, race, ob sezoni tudi piščančki in mlade račke, pegatke (prepoznaš jih po majhni glavi ali značilnem zvoku) in muce. Vsi ti prebivalci kmetije se veselo, brez ograj sprehajajo po domačiji, kar pa pomeni, da imamo v našem okolju tudi srečne lisice in kajuhe, ki nam včasih ponagajajo. Čeprav smo v vasi Polže, ne boste našli nobenega polža, ker so jih predčasno že poiskale nase race. Boste pa našli enonogo pegatko - pa da vidimo, če jo boste našli.